Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

HÖSTERBJUDANDE

Under november och december månad får du 10% rabatt på botox och fillers. Erbjudandet gäller för dig som är ny kund hos Admirabilis. 


VÄLKOMSTERBJUDANDE TRÅDLYFT

Just nu får du som ny kund 10% på ordinarie pris vid behandling med trådlyft. 

LÄS MER

 

 


 

BORTTAGNING AV HUDFÖRÄNDRINGAR

En stor del av de som vänder sig till oss gör det för att de vill ta bort olika typer av hudförändringar som man tycker är kosmetiskt störande. Landstingsvården (vårdcentral eller hudmottagning) får bara behandla hudförändringar som är farliga och hotar din medicinska hälsa. Om hudförändringen bedöms som ofarlig, och man ändå vill ta bort den, hänvisas man till privata kliniker som till exempel Admirabilis. 

Det finns en uppsjö av ofarliga hudförändringar av olika typer som är mycket vanligt förekommande. I vissa fall har man en ärftlig benägenhet att få dem, men framkomsten kan också bero på ålder, solexponering med mera. I vissa fall uppfattar man framförallt förändringarna som fula och kosmetiskt störande, i andra fall är de mer praktiskt störande (sitter i vägen vid rakning, kliar, med mera). Det rör sig ofta om pigmentförändringar (melasma), åldersfläckar (lentigo), åldersvårtor (Seboroiska Keratoser), utstående födelsemärken (intradermala naevus), "hudflikar" (skin tags), födelsemärken (naevi). Men kan också röra sig om hudförändringar som ligger under huden (Atherom och Lipom).

Eftersom denna typ av förändringar som regel är ofarliga ur ett medicinskt perspektiv, och därmed inte måste tas bort, får du bekosta borttagandet av dem själv. Landstingsvården måste prioritera de medicinskt nödvändiga behandlingarna (ex. av cancer och andra hudsjukdomar), och har inte möjlighet att också erbjuda "onödiga behandlingar" av ofarliga problem.

Välkommen att höra av dig för konsultation